zaterdag 2 april 2011

Friesche Vlaanderentocht

''Friesche kasseien''
Het is halfzeven in de ochtend als we elkaar tegenkomen op de overloop, `n korte goedemorgen naar elkaar en een snelle blik naar buiten - mooi weer! -, vandaag hebben we de Friesche Vlaanderen tocht gepland die georganiseerd is door FTC Smallingerland.
Na het ochtend ritueel en de fietsen op de auto te hebben gezet rijden we om half acht de straat uit om vervolgens een half uur later ons in Drachten - om precies te zijn bij a.v. Impala- te melden en in te schrijven.
Na dit alles zaten we om half negen op de fiets, voor het eerst in de korte broek want de verwachte temps zouden oplopen tot de eerste zomerse dag van 21 graden van dit jaar echter wel met een straffe zuidenwind overigens, kracht 5.

Friesche Vlaanderen begeeft zich door de prachtige Wouden van Friesland met z`n hagen en smalle (klinker)wegen.
Ik noem zo maar even een paar plaatsen op waar de tocht doorheen ging:
Opeinde - Oudega - Garijp - Summar -Eastermar - Houtigehagen.

Het fietsen ging voorspoedig en we kregen al vrij snel gezelschap en reden in een ploegje naar de controle plaats in Eastermar bij ''Herberg de Parel'' hier even een bakje leut en een broodje genomen. Hier kwamen we Dhr Nijdam ook nog tegen, Nijdam is de competitieleider van onze vereniging TFK Bergum.Na even gepraat te hebben over de a.s. nieuwe kleding van de vereniging (deze zal een dezer weken binnenkomen, kijk maar voor een voorbeeld bij http://www.tfkbergum.nl/index.htm ) Kunnen we eindelijk in de nieuwe clubkleding fietsen!!

Na deze stop gingen we weer verder, nu met de wind serieus vol op de snufferd, soms van de zijkant. Jordi ging al snel ''hangen'' lekker achter Pa z`n brede rug uit de wind, gelijk heb je jongen ;-)
Zo reden we door, onderweg had de organisatie ons via de Taaienberg (een viaduct door de organisatie genoemd naar de berg in de ronde van Vlaanderen) op 56 km en de Berendries (idem) op 62 km en om als laatste de Bosberg (idem) op 65 km te nemen.....hierna vervolgde de route zich naar Drachten om na zo`n  75 km ons af te melden bij de organisatie, de laatste stempel op te halen en natuurlijk onze medaille in ontvangst te nemen, (bij elke georganiseerde tocht doen we een herinnering, dit alles voor de motivatie!).
Terugkijkend met een tevreden blik op een geslaagde zaterdagochtend hebben we 75 km gefietst met een tijd van 3.21 uur.(deze staan natuurlijk ook weer in het toerboekje)
Op naar de volgende tocht ditmaal georganiseerd door onze eigen vereniging TFK Bergum.
Datum: 09-04-2011
Wij zijn van de partij!!

Tussenstand van gereden kilometers:
Edwin: 519 km
Jordi: 436 km

1 opmerking:

  1. Hoi Edwin & Jordi,

    Allereerst bedankt voor jullie berichtje op mijn weblog. Grappig zeg die friesche vlaanderen tocht. Erg leuk dat jullie samen fietsen. Ik zal jullie blog in de gaten houden. Succes en veel plezier bij de volgende tocht op 9 april.

    Groeten,

    Angelo.

    BeantwoordenVerwijderen