zondag 27 maart 2011

de 2 provinciën

Net als gister een mooie dag om op de fiets te zitten, vandaag de polder in was het credo, kijken hoe de tulpenbollen ervoor staan.

Thuis opgestapt richting het NOP-Bant- de polder kent lange eenzame wegen waar het rechttoe recht aan fietsen is, aangezien het de bedoeling is om eind april de Tulpenronde te gaan rijden is het altijd goed om polderlucht op te snuiven. Vanuit Bant de A6 via het viaduct overgestoken om daarna af te slaan richting Kuinre, door het Kuinrebos en via de Hopweg aangekomen in Kuinre om dwars door het dorpje te rijden richting Wolvega. Geen bijzondere weg maar goed, als je naar Wolvega wil rijden zal je er toch overheen moeten. Aangekomen in Wolvega was het nog een tour om ergens een stempel te halen, immers ook deze keer willen we weer onze kilometers verantwoorden, na enig zoeken op de valreep nog een snackbar gevonden die open was, - dan moet je nog afwachten of ze in het bezit zijn van een stempel -  en ja hoor gelukkig wel, de stempel staat in het toerboekje dus kunnen we weer verder, verder richting Lemmer.
Door de prachtige wegen en omgeving die Wolvega en omstreken heeft zijn we via Munnikeburen -  Langelille - Echten naar Lemmer gereden.
Zo hebben we al met al vandaag 2 provincies aangedaan Friesland en de NoordOostpolder.

62 km
2.48 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten