zondag 13 maart 2011

Lente kriebels

Ken je dat, lente kriebels? volgens mij hebben een heleboel wielerliefhebbers het op dit moment! Gister was zo`n dag, het is zaterdag, de temps lopen zachtjes aan op, de meeste mensen hebben weekend dus.....de fiets op, kilometers maken! Het waren er veel die we tegenkwamen op weg van Lemmer naar Leeuwarden.

De route liep van huis naar Joure, langs D.E. fabriek richting Terhorne, de wind schuin in de rug, TOP. door Terhorne heen richting Akkrum, bij de kaasboerderij een sticker (een stempel hadden ze niet, ja alleen met een koeiekop erop maar daar hebben we niets aan) gehaald voor de registratie in het toerboekje ;-) vervolgens rechtsaf, op naar Irnsum, eerst de brug bij Oude Schouw nemen maar dat ging soepeltjes. In Irnsum aangekomen (op die ene mevrouw na die haar auto stond te wassen) leek het dorp wel uitgestorven reden we naar Grouw om daarna te koersen naar Wartena (Warten), inmiddels met de wind schuin voor ons. In Wartena (Warten) aangekomen even snel een stuk ontbijtkoek genomen waarna we linksaf zijn gegaan naar Warga (Wergea) en daarna naar Leeuwarden te zijn gereden waar we bij Meindert fietsspecialist de laatste stempel op hebben gehaald.

Zo, nu nog even doorrijden naar Opa en Oma want daar was moeders de vrouw/mama naar toe gegaan om ons op te pikken. Daar even snel onder de douche geschoten en een broodje gegeten kunnen we terug zien op weer een lekkere vol van lentekriebelse fietsrit van 58,5 km met een tijd van 2.31uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten