zaterdag 26 maart 2011

''Fietsen op de klei''

Ja, u leest het goed, Noord Friesland, daar zijn we vandaag wezen fietsen, fietsen op de klei dus!
Het begon allemaal in Lemmer waar we de fietsen op de twinny load hadden gezet om vervolgens naar Leeuwarden af te reizen, ook de dames des huizes gingen mee zij gingen op hun beurt de stad in, shoppen.

Aangekomen bij Opa en Oma, daar hadden we nl. de auto geparkeerd en konden we na afloop ook een douche nemen ;-) , nog even snel een bakje koffie genomen en zo rond tienen zaten we op de fiets, eerst een startstempel halen voor het toerboekje bij de plaatselijke tankstation in de buurt om daarna via de Oostkant van Leeuwarden de stad te verlaten.

Via de Zomerweg en Groene Ster naar Hardergarijp gereden daar doorgereden tot de (fiets)afslag Zwaagwesteinde, zigzaggend door de prachtige omgeving van de Friesche Wouden op naar Dokkum een van de stempelplaats van de Elfstedentocht.
De wind kwam uit het Noord-Oosten dus we hadden het redelijk tegen de wind in, overigens hadden we het zo bedacht dat de route terug dan met de wind in de rug zou gaan...
In Dokkum een controlestempel gescoord en even snel wat gegeten en gedronken, de temperatuur was niet om naar huis te schrijven dus kregen we het al snel fris dus hup maar snel weer op de fiets, warm worden...''op naar Holwerd''
Hmzz...nog steeds tegenwind.
        
Nadat we Holwerd verlaten hadden kregen we eindelijk de wind in de rug Yeaa!! Zo ging het gemiddelde lekker omhoog.
Om eerlijk te zijn is het best leuk om ergens anders te fietsen dan ''in de buurt'' maar als je zo langs de zeedijk fietst in het spreekwoordelijke klei dan is het best saai fietsen, op een trekker en wat zeemeeuwen na is er weinig te bespeuren onderweg dus dit wetende konden we de trappers flink rond laten gaan, op naar Leeuwarden (nog zo`n 25 km te gaan)

Voor de mensen die de weg kennen (Holwerd-Leeuwarden) weet je dan ook dat je langs de Vliegbasis komt, ter hoogte van Jelsum was het ineens zeer druk op de ventweg met allemaal spotters, dit zijn mensen die helemaal gek zijn van vliegtuigen, deze met mega fototoestellen vastleggen en ondersteunend met een scanner langs de vliegvelden staan net als vandaag dus - wat bleek - er stond op de baankop een mega joekel van een Russische kist (Antanov) te staan, deze werd geladen met spullen voor de 6 F-16`s die nu boven Libië vliegen!


Wij dus ook even in de breaks om deze ''jongen'' te bewonderen en om een plaatje te schieten...wat `n apparaat man!





Enfin, na een minuut of vijf de laatste kilometers naar Leeuwarden gereden, bij het Rennershuis de laatste controllestempel gehaald en doorgereden naar opa en oma waar we ons heerlijk hebben gedoucht  en oma een shoarmaschotel had klaargemaakt, nou beter kan je niet thuiskomen toch??
Na de fietscomputer te hebben uitgelezen stond de teller op 74 km met een tijd van 3.20 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten