zaterdag 5 maart 2011

1ste seizoensrit

Nadat we afgelopen week hadden besloten om vandaag de eerste wegkilometers te gaan maken was het dan zover. Vanochtend relaxt wakker worden, fietskleding aangetrokken, een boterham naar binnen gewerkt en als laatste de bidons gevult.
Mmm...het is koud, winderig kracht 4 en de lucht is dreigend, krijgen we straks onderweg nog een regenbui te verstouwen? we zien wel wat het gaat worden!
Jordi wilde de route bepalen en we gaan opweg richting Gaasterland. Via Nijemirdum naar Oudemirdum nemen we de ''bult'' naar het Mirnsterklif en Mirns om vervolgens via Rijs, waar we een stempel halen bij hotel Jans (dit in het kader van het toerboekje die we dit jaar gaan bijhouden). Even een kort praatje gehouden met de hotelier om onze weg te vervolgen naar Balk. In Balk aangekomen te zijn wilde Jordi koers zetten naar Sloten om daar de laatste stempel te halen en een warm kop thee met een stuk oranjekoek te nuttigen (het is tenslotte de 1ste rit van het seizoen!). Tijdens dit stukje rijden voelen we de eerste regen sputters op ons neervallen, gelukkig hebben we Sloten redelijk droog weten te halen want nadat we aan de heerlijke versnapering zaten begon het stevig te regenen, gelukkig zaten we warm en droog. Na een kleine 20 minuten, het was inmiddels weer droog geworden, zetten we de fiets met de wind in de rug richting hûs aan. Daar aangekomen konden we na de opfrissing van een warme douche aanschuiven aan de lunchtafel. Terugkijkend op een heerlijke fietsochtend van 50 km met een fietstijd van 2.20 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten