zaterdag 16 april 2011

Anne Woudwijktocht

Vandaag stond de Anne Woudwijktocht op het programma, georganiseerd door FTC Smallingerland www.ftcsmallingerland.nl . Twintig voor acht arriveerden we op het sportpark in Drachten om ons in te laten schrijven bij het gebouw van a.v. Impala.

Nadat we de fietsen van de auto hadden gehaald en ons verder hadden klaar gemaakt gingen we ons inschrijven voor de 110 km, de verste afstand.
Na alle administratieve handeling, inmiddels was het 10 voor acht nog snel een blik op de routekaart, we moesten stempelen in Dokkum -het verste punt dus- gingen we dan op pad, op weg naar Dokkum (`n paar weken geleden waren we daar ook al geweest)
Inmiddels waren we zo`n 10 km opweg, werden we ingehaald door een groep renners van zo`n 25 mannen en vrouwen, we besloten om aan te pikken, en zo gingen we dan via o.a. ''de Tike'' - Burgum - Hardegarijp - Rinsumageest naar Dokkum. De snelheid was prima te doen in de groep, Jordi kon het goed aan, hij genoot dan ook met volle teugen!

Jordi achteraan in peloton
Zo was het dan ook dat we na 2 uur al in Dokkum kwamen waar we moesten stempelen in Hotel/cafe van der Meer. Hier hebben we een kopje thee en een broodje genomen. Na aangeven van Jordi dat het tempo van de groep nu toch wel wat te hoog zou liggen als we verder met ze zouden rijden hebben we besloten om op eigen tempo terug te rijden. De mensen begrepen het en wenste ons succes  en een prettige voortzetting van de tocht. Na de thee zijn we na een goed half uur weer op weg gegaan, nu weer met z`n tweeën.
De route vervolgde richting Westergeest om daarna naar Kollumerzwaag - Jistrum - Heechsan - Rottevalle - Drachster Compagnie - Ureterp en om weer te eindigen in Drachten.

Op het sportcomplex was het druk geworden met allemaal atletiek mensen, schijnbaar was er een wedstrijd. Wij hebben de laatste stempel, `n medaille en ons toerboekje opgehaald en hebben de spullen weer in en op de auto geplaatst en zijn naar huis gereden, heerlijk voldaan en terugkijken op weer een zeer geslaagde dag/tocht.

113 km
4.39 uur

Geen opmerkingen:

Een reactie posten