zaterdag 9 april 2011

Gemeentetocht

Vandaag is de dag dat onze vereniging http://www.tfkbergum.nl/ zijn eerste seizoenstocht organiseert, genaamd de Gemeentetocht. Er zijn 3 afstanden - 30-65-100 km - wij gaan voor de 100!
Er kan op twee verschillende plaatsten gestart worden, in Burgum (sporthal Westermar) en in Wijnjewoude (restaurant de Stipe) Wij hebben gekozen voor de laatste optie.

We waren mooi op tijd, als eerste volgens mij. Konden we rustig aan de fiets van de auto halen, en ons verder klaar maken. Nadat we ons hadden ingeschreven bij de commissie, inmiddels was het klokslag 8 uur, gingen we in de kou en mist/nevel maar wel met korte broek van start.


De route kenmerkt zich doordat er door mooi natuurgebieden gefietst wordt en in de omgeving van Drachten en Burgum, voor de kenners, de Wouden van Friesland.
Vorig jaar hebben we een Hert gezien in het bos, helaas dit keer geen wild gezien.
Wel was het koud, althans de handen en voeten hadden te lijden aan de lage temperatuur van 4 graden. Nou ja niet te lang bij stilstaan over `n uurtje of twee zal het warmer zijn.

Om kwart over tien waren we in Bergum, de controlepost. Hier zaten Vrouke en haar man die er voor zorgden dat de juiste stempels gegeven werden. Omdat Jordi de jongste clublid is en Vrouke een ''oma-type'' is hebben die 2 een bijzondere band, voor Vrouke is het Jordi voor en Jordi na, geweldig om te zien en ook super stimulerend voor de  grote ''man''. Nadat we koffie, broodjes en de nodige gezellige ''praat'' hebben gehad stappen we om 10.50 uur weer op de fiets.

Inmiddels had de zon inderdaad meer kracht en was het aangenamer. Wel leuk om te zien hoe divers renners aangekleed zijn, de een in korte broek en korte mouwen en de ander nog dik ingepakt in zijn winter outfit...het is de tijd van het jaar zullen we maar zeggen ''wat moet je in vredesnaam aantrekken''??? je wilt het niet te warm maar ook niet te koud hebben!


Dan maar gewoon ertussen in gaan zitten, korte broek en een windbreker.

Maar goed we waren weer op weg, we hadden gezelschap gekregen van 2 jonge dames die voor de 65 km gingen, ze hadden nog niet veel km`s in de benen volgens hun zeggen maar trapten er lekker op los. Altijd leuk om met meerdere mensen te rijden.
Voorbij het dorp Friese Palen was de scheiding van de 2 afstanden, rechts was voor de 65 en naar links was de 100 km lus, hier scheidde onze wegen en na een vriendelijke groet gingen we met z`n tweeën door. De route ging met een extra lus via omwegen naar Bakkeveen om vandaaruit richting Wijnjewoude te fietsen, dit alles door bosrijk gebied!
Bij aankomst zat het terras lekker vol met eerder aangekomen renners en de commissie had zijn spullen ook buiten neergezet -heerlijk in het zonnetje- de kilometerstand stond bij aankomst op 103 km en nadat we de laatste stempel hadden opgehaald en nog een praatje hadden gemaakt zijn we de spullen gaan opruimen en de fietsen weer op het rek gezet, klaar voor vertrek naar huis, het was weer super om te fietsen en met een voldaan gevoel naar huis gereden!

4.35 uur en 103 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten