zaterdag 23 april 2011

Rabo Tulpenronde

Vandaag bijna `n thuiswedstrijd, we moesten alleen ''even'' naar Marknesse rijden - zo`n 20 minuten van Lemmer - Daar werd voor de 3de keer de Rabo Tulpenronde verreden, alles in het teken van het Tulpenfestival dat deze week georganiseerd wordt door de Noordoostpolder.
Dit jaar was de NTFU aanwezig om de tocht te beoordelen voor `n sterstatus en om eerlijk te zijn; van mij mag de organisatie - http://www.ftc-marknesse.nl/ en http://www.wvurk.nl/ deze status ontvangen!
De organisatie onderweg was zeer goed te noemen, bij de controle posten was er de nodige energiedrank - bananen - ontbijtkoek - krentenbollen gratis aanwezig en er werd gretig gebruik van gemaakt onder de deelnemers, tevens was de bewegwijzering uitstekend te noemen, met andere woorden echt een aanrader voor volgend jaar voor een ieder die eens door de polder wil rijden tijdens de bloei van de tulpen!

Nadat we ons hadden ingeschreven bij Cafe Henk in Marknesse zijn we om kwart voor negen officieel weggeschoten door de TulpenMiss van de NOP, zo werd er nog een leuke start van gemaakt.
De route ging volgens onderstaande routekaart met de klok mee, oja er zijn 2 start mogelijkheden, Marknesse en op Urk.




Op weg naar Urk langs de tulpen


Onderweg naar Urk kwamen we velden vol prachtige tulpen in de mooiste kleuren tegen.
Op Urk was de eerste controlepost we kwamen goed `n uur later daar al aan, stempel halen en een banaan eten en hup weer op de fiets.
We werden door het oude centrum van Urk geleid, door de haven waar de reuk van vers gevangen vis je neus binnendrong, via de haven door smalle straatjes en rondom de vuurtoren van Urk naar het strand om vervolgens de dijk te nemen om na zo`n 2 km weer het ''land'' in te trekken, op naar Espel.

vuurtoren Urk
Via Espel richting Bant, op Urk waren we met een klein groepje vertrokken maar toen we richting Kuinre reden, we hadden vol in de wind zo op het vlakke polderlandschap, werden we ingehaald door `n ploeg renners van FTC Marknesse, ondanks dat wij al zo`n 28 aan `t uur reden werd onze groep gesplitst omdat er een aantal aanhaakten aan de voor ons iets te snelle groep, echter later in Kuinre bleek dat ook die weer zich hadden laten afzakken omdat het hun toch ook te snel ging. Inmiddels hadden Jordi en ik alweer een andere groep gevormd met renners.

vanuit Kuinre ging het over de dijk richting de prachtige Weerribben, via Slijkenburg en Ossezijl. Het weer zat super mee, oostenwind 3-4 een warme zon - 25 graden, wat wilden we nog meer! Vlak na de Weerribben in Wetering op zo`n 81 km hadden we de volgende controle en verzorgingspost.

verzorging en controle

Ook hier weer alles beschikbaar vwb de verzorging van de innerlijke renner, TOP!

Na zo`n 10 minuten weer op weg naar Marknesse, het eindstation.
Op 88 km doemde het pittoreske Blokzijl zich op, na hier even snel een foto te hebben gemaakt ging het met 30 p/uur naar Marknesse over de dijk langs het Vollenhovermeer.


In Marknesse aangekomen hadden we 99,77 km in totaal op de teller staan en een tijd van 3.55 uur (gemiddeld dus 25,4 km) niet slecht zoor een vader van 39 en een zoon van 13, toch??

Blokzijl



Jordi en ik waren het er snel over eens, een mooie tocht die voor volgend jaar weer in de agenda komt te staan en echt een aanrader voor anderen, mijn inziens kan de Rabo Tulpenronde uitgroeien tot een groot evenement die jaarlijks vele toerrenners kent!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten