zondag 29 juli 2012

Pieter Weening Classic 2012

Gister was de 7 editie van de Pieter Weening Classic. Voor ons werd het vandaag de 3e keer dat we meerijden en eigenlijk een klassieker aan het worden.
Bij aankomst op het plein in Surhuisterveen alwaar de inschrijving en start plaatsvind was het verdacht rustig. Zou het met het weer te maken hebben of de vakanties?? Bij vorige edities was het naar ons gevoel drukker maar na afloop gesproken te hebben met een van de organisatoren die vertelde dat de teller zo rond de 2000 ingeschrevenen stond zal het gevoel wel niet kloppen.

Nadat groupo completo was gingen we rond de klok van acht uur van start, nog binnen de eerste 10 km was het al raak, lekke band voor een van de mederenners. Deze was snel verwisseld en kon de rit vervolgd worden. De tocht voerde ons door zuidelijk en oostelijk Friesland, prachtig door de Friese Wouden en bossen van Bakkeveen en omstreken.
Nadat we op zo`n 50 km in Donkerbroek waren beland en als je door de tunnel voor restaurant de Witte Paarden komt aanrijden bleek het er een drukte van belang te zijn, onze gedachte was dat er hier controle was, iets wat na het bestellen van een kop koffie niet bleek te zijn maar verderop nabij Bakkeveen in hotel de 3 Provinciën.
De uitbater van de Witte Paarden had er dus niet op gerekend dat er zoveel renners aanstaken voor `n bak koffie en appeltaart zodat hij na afloop kon rekenen op een prima omzet die dag.
Nadat we de koffie ophadden (deze bleek al aardig koud te zijn geworden door de drukte die men niet aankon) verder gereden naar de ''echte'' controlepost nabij Bakkeveen. Daar gestempeld en alsnog een warme koffie genuttigd om daarna via westelijk Groningen door te koersen naar Surhuisterveen.
Hier aangekomen ons afgemeld en een mooie medaille en een goodybag in ontvangst genomen.

Net ingeschreven

Bataaf

Kort overleg

Jordi en Wibbe

De 3 Provinciën

Finish

Geen opmerkingen:

Een reactie posten