zondag 8 juli 2012

8 van Bergum

7 juli 2012
Vandaag was de 8 van Bergum gepland, de toertocht georganiseerd door ons eigen clubje. Zoals de naam al doet vermoeden fiets je deze tocht in een cijfer 8. De start, controle en finish op de zelfde plaats.
Bij aankomst in Bergum bij sporthal Westermar was het al een aardige drukte met renners die stonden te wachten om naar binnen te mogen gaan voor de inschrijving. Waarschijnlijk had het te maken met het voorspelde weer, zonnig! Dit hebben we afgelopen weken en maanden nog niet zoveel gehad en als je dan zo`n zomerse dag hebt trekt dat meteen mensen aan, mooi voor de club en voor onze mensen die het organiseren!

Zo was het dan ook dat we met 20 renners van eigen club van start gingen. Altijd en mooi gezicht om een sliert van renners in azuurblauwe tenue te zien fietsen. De gang zat er lekker in, tegen de 30km ging het op plaatsen waar het kon, met zo`n grote groep moet je wel rekening houden met elkaar, de laatsten moeten steeds weer aanzetten na een bocht om vervolgens weer te kunnen aansluiten. Maar we hebben als club maar één motto, samen uit samen thuis!

Omstreeks 10 uur waren we weer terug in Bergum waar de koffie en thee al klaar stond zodat we na een klein half uur weer op de fiets zaten voor de onderste lus van de 8.
Doordat het weer prachtig was, was het genieten onderweg, en zonder enig probleem (even afkloppen, geen lekke banden en dat met 20 man!) kwamen we half een weer terug in Bergum. Na wat gedronken te hebben gingen de mannen allemaal weer richting huis. Wij echter moesten nog even blijven, onze dames waren vanmorgen weer achter de stempel en inschrijftafel gaan zitten samen met Vrouwke, de sluiting van de tocht was om half vier. Doordat het altijd gezellig is met Vrouwke waren die paar uur zomaar voorbij. Met het runnen van een club ben je altijd afhankelijk van de inzet van clubleden en vrijwilligers en dat moet je koesteren. Ik wil hierbij dan ook weer alle mensen bedanken voor het uitzetten en ophalen van de bepijling, de dames achter de inschrijftafel en de beheerster van sporthal de Westermar.

de inschrijvingen verliep vlot

Altijd een gezelligheid

Sfeer impressie

Op `n sliert


Geen opmerkingen:

Een reactie posten