zondag 1 juli 2012

3 generaties op de fiets

Nadat opa eerder dit seizoen ook bevangen is door het fietsvirus en zich een hybridefiets heeft aangeschaft was het er nog nooit van gekomen om als 3 genearties tezamen een tocht te fietsen. Dit moest er dan toch maar `s vankomen en omdat er eerder deze week nog niet geheel duidelijk was wat clubleden gingen doen was er besloten om de zaterdag te plannen voor de zgn ''3 generatiestocht''.
We waren het eens dat we niet te vroeg starten, na veel drukte en vroeg uit de veren afgelopen weken vond ik het ook wel lekker om relaxt de zaterdag te beginnen. Zodoende kwamen we met het gezin rond half tien bij opa en oma, de dames hadden de bedoeling om te gaan shoppen zodat de mannen hun gang konden gaan met fietsen. Na de koffie, zo tegen tienen zaten we dan op de fiets, eerst zien dat we Leeuwarden uitkwamen. Eenmaal uit Leeuwarden ergens vlak voor de Werpsterhoek kreeg Jordi een enorme lekke band, zo eentje die heeeeel snel leeg liep! Dus eerst maar een nieuwe er omheen leggen, na een kleine 10 minuten waren we weer onderweg richting Sneek, dwars door de velden en weilanden en de prachtige dorpjes, boeren die druk bezig waren met gras maaien waarmee ze heerlijke versgemaaidgraslucht verspreide, die geur ruik je alleen in Friesland.
De lucht dreigde wel ondanks dat de zon nadrukkelijk aanwezig was, een regenbui draaide rechts van ons waardoor wij er mooi omheen konden fietsen. Eenmaal aangekomen in Bolsward  zagen we dat het hier net nog geregend had, de wegen waren nat, zelfs plassen water lagen er. Via Bolsward de 11-stedenroute genomen richting Harlingen waar de lucht strakblaauw was, de eilanden lagen er mooi bij in de verte. Hier in Harlingen hebben we een stop gemaakt, een kopje thee en ons eerste gebakje van dit seizoen, appeltaart met slagroom en voor opa een stuk Friesch oranjekoek.
Na een half uur en een stempel voor het toerboekje rijker weer op de fiets gestapt richting Franeker om daarna via Berlikum, Beetgum, Marsum weer naar Leeuwarden te rijden.
Eenmaal in Leeuwarden waar we moesten wachten voor het verkeerslicht kwam er een kreet van iemand in z`n ''gewone kloffie'' .....''heu niet te sportief mannen'' klonk het.....Peter P. reed ons voorbij met een net gekochte gordijnrail onder de arm, sommige mensen hebben ook die verplichtingen van moeders de vrouw ;-)
Na even kort te hebben gekletst met Peter kwamen we tegen drieen weer thuis aan, terug kijkend op een leuke dag fietsen met 3 generaties...opa-zoon en kleinzoon !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten