zaterdag 4 augustus 2012

Rondje Klei

Afgelopen week kreeg Jordi een vraag van shorttrack talent Tineke dD of hij het leuk zou vinden om `s samen een trainingsrit te doen. Om meteen de koe bij de horens te vatten was er dus voor vanmorgen een afspraak gemaakt. Omdat ik het zelf ook leuk vind en omdat er andere verplichtingen thuis waren vanmiddag, een prima alternatief voor de Rabo Heerde Veluwe tocht die anders vandaag gefietst zou worden.
Omdat we niet zo vaak in het Noord Oosten van Friesland fietsen een leuke trip uitgezocht van zo`n 80 km. Nadat we in Leeuwarden waren aangekomen en Tineke van huis hadden gehaald  koers gezet richting de Friese Wouden, ri Bergum, Twijzel om vervolgens te koersen richting Dokkum. Tineke is een shorttracker die zoals ze vertelde nu meer aandacht moet schenken aan duurtraining. Het explosieve zat er nu wel in maar nu was het van belang om het duurvermogen uit te breiden.
Eenmaal onderweg kon je meteen zien dat we te maken hadden met sporters onder elkaar, het tempo lag prima en onderweg werd er e.e.a. af gekeuveld, gezelligheid troef!
Aangekomen in Dokkum na zo`n 40 km doorgereden naar Holwerd alwaar we even moesten kijken of het plaatselijk café al open was voor `n kopje thee en `n stempel voor het toerboekje. Gelukkig was het (oude)café open, een oudere man maar `n echte kastelein nam de bestelling op, even later kwam hij met een ouderwetse theepot + theezakje onze thee inschenken, geweldig deze ouderwetse maar oergezellige taferelen.
Na de thee was het nog `n 30 km fietsen voordat we weer thuis waren. Deze 30 km was wel vol met de kop in de wind. In `n treintje kwamen we na `n dik uur fietsen dan aan in Leeuwarden, hier nog even nagekletst onder het genot van een heerlijke cappuccino en daarna terug gereden naar Lemmer.
Voor herhaling vatbaar!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten