dinsdag 30 augustus 2011

terug van vakantie

Inderdaad, terug van vakantie. De bestemming was het zuiden van het land, namelijk Valkenburg. Of beter, net buiten Valkenburg. Vorig jaar waren we er ook al geweest en het beviel daar zo goed dat besloten was om er terug te keren en ja de fietsen moesten ook mee natuurlijk.In het heuvellandschap is het goed vertoeven, de heuvels die je niet in Friesland hebt, de gemoedelijke mensen en een geweldige gastfamilie van de appartementen op de Zonnehoeve http://www.vakantieappartementvalkenburg.nl/Zonnehoeve.html en de mogelijkheid om naar en in België te fietsen maakt de vakantie compleet.

Het weer hadden we ook mee, de temperatuur daar ligt toch zeker een graad of twee/drie hoger en de regenbuien die we gehad hebben was hoofdzakelijk in de avond of nacht. ja 1x hebben we in de vroege avond noodweer gehad, hevige onweer gepaard met zeer veel neerslag (zie foto).
De dag erop was het niet te fietsen, we zijn losliggende putdeksels tegen gekomen, zand en grindbakken vol op de fietspaden en nog maar niet te spreken over de bladeren en takken! Levensgevaarlijk en we hebben dan die dag ook niet meer dan zo`n 30 km gefietst.
Al met al waren de routes die we gefiets hebben top, vele heuvels en onderweg zijn we nog 2 bekende renners tegen gekomen, op de Vaalserberg kwamen we Rob Ruijgh tegen en ergens bij Gulpen onze eigen Pieter Weening, even snel ahgoeie sizze (op z`n fries voor hoi) en weer doorfietsen.
Dit jaar hebben we zoals eerder gemeld ook België met de fiets aan gedaan, de wegen zijn daar erg slecht en de wegbewijzering was ook niet om over naar huis te praten. Maar goed als je daar even doorheen kijkt is de Voerstreek best een aanrader, de wereld is opeens heel anders zodra je de grens oversteekt. Wat opvalt, en niet alleen in onze Zuiderburen maar ook zeker in eigen land is dat wij in toenemende mate renners tegenkomen zonder helm, het lijkt wel of de helm niet meer ''in'' is ofzo! Voor ons onbegrijpenlijk dat je vandaag de dag nog zonder helm fietst! De NTFU is dus niet voor niets een campagne begonnen en die steunen wij natuurlijk http://www.ntfu.nl/tabid/205/newsId/232/Default.aspx ''gebruik je kop, helm op''!!

Hieronder een kleine greep uit de gemaakte foto`s en route`s


klimmen van de Loorberg



 






in België

Gemmenich




even bijkomen na klimmen Vijlerbos

overstroming na hevig noodweer









Eerstvolgende tocht staat alweer gepland voor aankomend weekend, de clubtocht van 150 km maar eerst vrijdag met de clubleden op de foto bij de sponsor met het nieuwe clubteneu!

2 opmerkingen:

  1. Goed bezig mannen! Limburg is helemaal top om lekker te fietsen. En ja dat weer....we moeten deze zomer maar snel vergeten..:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie ritjes gemaakt toch? Met echte Hollandse hoogtemeters! Succes dit weekeinde!

    BeantwoordenVerwijderen