donderdag 4 augustus 2011

Hindelopen en weer terug

03 augustus

Het is warm, zwoel en volgens ons kans op regen of `n regenbui met onweer, dit kon zeker geen reden zijn om niet te gaan fietsen en dus even een snelle check naar de bandenspanning, omkleden en fietsen!
Ken je het begrip ADHD Boer? nou wij wel, dat zijn boeren die het TE druk hebben op het land en TE hard met hun trekkers met landbouwwerktuigen op weggetjes rijden wat zeker niet verantwoord is en waar rekening gehouden moet worden met andere weggebruikers FIETSERS dus, ze doen alles behalve dat laatste.
Man o man we hadden al 2x  dood kunnen zijn en dat binnen de 10 km! een trekker met maaimachine o.i.d. reed op `n afstand van nog geen 5 meter achter ons op een weg waar passeren bijna niet mogelijk was, ja dan moet je je voertuig in de berm parkeren, dat was dus ook de enige optie van ons, met in je nek een boer te 'hijgen'' die haast heeft, sturen we de fietsen de berm in, op goed geluk dat het een beetje vlak is en we niet ergens een greppel tegenkomen. Jordi kwam met de term ADHD boeren en gelijk heeft ie!
Ik kan met alle goede wil van de wereld geen begrip opbrengen voor dit soort acties en om eerlijk te zijn zie ik het steeds vaker voorkomen, ook bij andere weggebruikers trouwen, zo zagen we afgelopen weekend bij de PWC een taxibus op een vergelijkbare weg midden in een grote groep renners, claxonneren en met de handen gebaren te maken, volgens ij hebben ze niet in de gaten wat voor gevaar er schuilt in het verkeersgedrag, voor je het weet liggen er een aantal fietsers over je motorkap of nog erger.....
Goed, we hebben `n punt gezet nu verder met de orde van de dag.
Na dat we het Mirnsterklif waren opgereden reden we gelijk aan het IJsselmeer over de dijk richting Stavoren, een altijd leuke weg om te fietsen want hier snuif je de lucht van het IJsselmeer naar binnen. In Stavoren aangekomen was het de gele pijlen volgen die nog herkenbaar van de Elfstedentocht op de weg zichtbaar waren richting Hindelopen, waar we besloten om niet aan te gaan in de haven maar rechtstreeks door te rijden naar de zeg maar grote weg Koudum-Workum.
Bij de splitsing zijn wij richting Koudum gefietst, toch weer even wennen om met z`n tweeen te fietsen na afgelopen weekend tijdens de PWC.
Het ging lekker we besloten om via de Fluessen richting Elahuizen Gaasterland weer in te rijden om vervolgens via Balk naar Sloten en via de ''Spannenburgerberg'' weer naar huis te rijden, al met al goed voor een 80 km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten