maandag 5 september 2011

Clubtocht

Zaterdag 3 september

Na een autoritje van zo`n 3 kwartier komen we rond de klok van half acht aan in Bergum, om precies te zijn bij de sporthal ''de Westermar''. Hier was afgesproken met clubleden om vandaag 150 km te gaan fietsen.De eersten waren er al en Boukje (de beheerster) had de koffie al klaar staan.Na het 2de bakje en een woordje van de Tjeerd was het tijd om op te stappen. Zoals gewoonlijk was ook dit jaar de route uitgestippeld door Kobus, zet Kobus ergens neer en hij weet meteen de weg, ongekend die man, ''TomTom'' is er niets bij. Kobus en natuurlijk zijn vrouw rijden met `n bus voor de ploeg uit en verzorgen daar waar nodig is en bij de zgn stops tussendoor een versnapering. Dit jaar waren Anja en Sarai ook als volgers mee, niet geheel onverdienstelijk want in de ochtend was het mistig, erg mistig zelfs, het zat potdicht!
Het was dus best een veilig gedachte dat er nog een volgauto achter de ploeg reed zodat mogelijk achterop komend verkeer niet per ongeluk achter in de ploeg kon rijden, het zicht was soms niet meer dan zo`n 50-60 meter schat ik.
Later op de ochtend brak gelukkig de zon door en kon de temperatuur heerlijk oplopen tot een graad of 25 in de middag.
Na zo`n 55 km hadden we de eerste stop in Appelscha te pakken, hier een bakje koffie met cake gekregen waarna het verder ging richting Smilde om vervolgens in de buurt van Zevenhuizen de 2de stop te pakken, hier was het languit in het gras liggen met een appel en een broodje. Nog even snel een groepsfoto maken en toen de laatste 45 km - terug naar Bergum - fietsen.
Daar aangekomen was het onder het genot van een frisje en voor anderen een koud tap biertje gezellig nakletsen over een zeer geslaagde clubdag. Iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt bedankt en op naar volgend jaar!!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten