zaterdag 19 mei 2012

Dorpentocht 2012

Het is kwart voor zes als de wekker afgaat. Vandaag werd de Dorpentocht verreden, georganiseerd door onze eigen club TFK Bergum. Bij aankomst in Bergum zo rond kwart over zeven, was er nog niemand dus maar langzaamaan de fietsen van de auto halen. De dames die net als de vorige keer mee waren om de administratie samen met Vrouwke vandaag te verzorgen bleven in de auto, volgens zeggen te koud om buiten te wachten. Na zo`n vijf minuten kwamen Sytse en Renze met de auto en ook zij begonnen meteen de fietsen in orde te maken. Niet veel later stroomden de eerste renners en verdere leden binnen en het werd al gezellig druk in de kantine van sporthal de Westermar. Na de inschrijvingen was de groep TFK-ers compleet om zo rond de klok van achten met de club van start te gaan.
Het weer en temperatuur leek er op vandaag dus konden we in de korte broek fietsen, heerlijk na al die tochten in winterkleding te hebben gefietst!
Na zo`n 50 km was de controle in Feanwâldsterwâl bij cafe Dûke Lûke. Bij Trienke een stempel halen om vervolgens en kop thee en `n broodje naar binnen te werken.
Hierna de weg vervolgd terug richting Bergum om hier na 2 uur weer af te melden.
`N geslaagde tocht dwars door dorpen van de Friese Wouden.
Mensen van de organisatie, hartelijk dank voor de inzet!






 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten