dinsdag 29 mei 2012

11-Stedentocht 2012

Na `n week waarin er werd geconstateerd dat we in het bezit waren van 2 valse startbewijzen en daarna naarstig op zoek waren gegaan naar 2 ''echte'' wat uiteindelijk ook gelukt is (dank nog Gerrit-Jan) konden we gisterochtend omstreeks 7 uur aansluiten in startgroep 16.
We waren niet alleen, de bende van Leeuwarden was zo sportief om `n startgroep later te starten waardoor we als groep konden fietsen. Na verscheiden controles in Bolsward bij de start dan toch de eerste stempel op de kaart gekregen. Tegen acht uur  waren we aangekomen in Harlingen, hier was het al `n drukte van belang waardoor we achteraan in de rij moesten aansluiten voordat we de tweede stempel op de kaart hadden. Als dit de voorbode was voor alle steden dan kon het wel `s `n latertje worden vandaag. Nadat we net weer op de fiets zaten en voorbij de terminals van de veerboten waren kregen we melding dat Ronald nog in Harlingen stond met een kapotte spaak. Goed, en toen? In Harlingen net voorbij de stempelcontrole zit `n fietsenzaak waar ze een nieuwe spaak in de velg hebben gezet, dit grapje heeft zo`n klein uurtje geduurd omdat, je zal het zien, niet de enige die met pech zich had gemeld bij de fietsenmaker. Al met al dus een uur achterop schema en met in het achterhoofd wetende dat het op alle controlepunten erg druk zou zijn werd er gang gemaakt daar waar het kon.
In Franeker was het zelfde liedje, druk.
In Holwerd was het helemaal prijs...daar stonden we al ver voor Holwerd zo`n 600 mtr, al stil en was het meer klûnen dan fietsen en na zo`n half uur stonden we dan bij de controle in Holwerd. Op naar Dokkum waar moeders de vrouw met dochter en opa en oma stonden te wachten. Hier even de armen ingesmeerd want de zon begon lekker te branden en de watervoorraad bijgevuld. Op Naar Leeuwarden. Hier was de koffie en thee pauze bij het huis van Peter en Anja, wat een gezellige boel, allemaal familie en vrienden en onze eigen familie natuurlijk. Na deze rustpauze koers gezet richting Bolsward alwaar we een kopje soep aangeboden kregen. Met Jordi ging het super! nergens last van, en fietste met de ''grote mannen en vrouwen'' mee alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Er werd zo nu en dan natuurlijk wel even gepolst hoe het ging, als ik dan de woorden ''ja, goed hoor'' hoorde wist ik dat het ook goed zat, want als Jordi dat zegt dan is het ook zo niks meer en minder, klasse jongen!
Op weg naar Sneek, waar wederom vrouwlief  stond kreeg Jordi last van krampen en gelukkig was er bij de benzinepomp aldaar een mogelijkheid om `n sanitaire stop te maken, dat luchte op en verder geen last meer gehad.
Het was nu tijd om de Zuid-West hoek in te gaan, richting Ijlst en Sloten. Hier even de bidons gevuld en snel weer door. De lucht begon te betrekken waardoor de temperatuur snel naar beneden ging en zelfs fris begon te worden. Voor de kenners van de Zuid-West hoek kom je na Oudemirdum op de zeedijk richting Stavoren waar altijd wind staat, hier was het waaier rijden waardoor de snelheid er aardig in bleef. Na Stavoren nog 11 km naar Hindelopen en 8 km verder de een na laatste controle in Workum, hier de armmouwtjes weer omgedaan het werd echt frisser. De laatste 12 km liep zonder problemen waardoor we om 20.00 uur precies Bolsward binnen reden.
Voor Jordi zijn eerste 240-er....en hoe! fris was ie, trouwens wij allemaal maar voor de kleine grote man, chapeau hoor!! wat `n klasbak, je moet het nog maar even doen!!
Na dat we het ''edelmetaal'' opgehaald hadden terug gefietst naar de auto om rond 21.00 uur Bolsward weer te verlaten en richting huis te rijden.
Wat `n geweldige dag hebben we gehad met de bende van Leeuwarden, zulke fantastische lieve mensen, uitzonderlijk, bedankt nogmaals!!

Bolsward de start

Holwerd, helaas niet scherpe foto

Dokkum

Sloten

het ''edelmetaal'' is binnen!

3 opmerkingen:

  1. Jullie hebben wel een avontuur beleefd met valse startkaarten, spaakbreuk en file's bij de controleposten..:-). Maar het was wel een schitterende dag om nooit meer te vergeten. Proficiat (Jordi) met deze prestatie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastische prestatie mannen! Zoals ik ook al tegen Johan zei: diep heel diep petje af!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedankt mannen, als het meezit gaan we er volgend jaar weer voor hoor!

    BeantwoordenVerwijderen