zondag 1 april 2012

Vacansoleil4Challenge - de Tocht


Za 31-03: zoals de laatste tijd wel vaker voorkomt, weer `s vroeg van bed, logisch want voordat we vandaag starten aan de Vacansoleil4Challenge moeten we eerst nog een kleine 300 km met de auto rijden naar Landgraaf. Daar aangekomen rond de klok van negen waar het toen al een bedrijvigheid was. Kort na aankomst kwam clubgenoot Geert ook aan, hij had bij fietskledingvoordeel.nl een startbewijs gewonnen waardoor ook hij meekon doen vandaag, altijd leuk om met meerderen te fietsen!

Start

`97 -`98 - `99


Nadat we ons hadden gemeld bij de betreffende balie en we onze startnummers hadden opgespeld hadden we nog even tijd voor een kopje thee in het restaurant, de 120 km renners konden niet eerder dan om 10 uur starten.

Na nog even een sanitaire lozing was het dan tijd om de fietsen te pakken en ons naar de start te begeven. Daar aangekomen had de plaatselijke omroeper ons meteen in de smiezen, hij herkende de naam ''Kapenga'' en stelde ons voor als de ''mannen uit het hoge Noorden'' hoe bedoel je....Kapenga Wonen is overal bekend!

In gesprek met Gert Jacobs
Inmiddels waren we achter de startstreep gaan staan en wie zag ik daar staan??...Gert Jacobs, omdat we Gert volgen op Twitter was DIT de kans om hem even de hand te schudden, dus met de woorden ''meneer Jacobs, wij Bully & Bataaf volgen U op Twitter aangenaam'' was het ijs meteen gebroken en werd het een aangenaam gesprek met humor en `n lach, hij wenste ons zeer veel succes en sterkte met de toch wel zware 120 km tocht.




Onderweg

10.00 uur de start, doordat de route ons eerst via Noord/west Limburg voerde hadden we de eerste 50 km tegenwind voordat we afzakten naar het Zuiden om in Valkenburg bij de AmstelGold Xperience de eerste controle te hebben. Hier een aangeboden banaan en krentenbol gegeten en een warm kopje thee gedronken en Geert kon de handen wassen omdat hij onderweg nog een lekker band had gekregen. Omdat onze dames ook mee waren naar Landgraaf hadden de dames besloten om er een dagje shoppen in Valkenburg van te maken en `n bezoekje te doen op de Zonnehoeve . Na `n telefoontje kwamen ook zij even langs bij AGX.
Schweiberg
Na de rust en de stempel van AGX voor in het toerboekje weer op de fiets gestapt, nu kwam het klimwerk!
De route voerde ons over de Daalhemmerweg richting Margraten - Gulpen en de Gulpenerberg om vervolgens de hele Zuidkant te pakken, de Cammerig om daarna via smalle en autoluwe wegen naar de Kruisberg te fietsen. Hier was het dat Bataaf moest passen, de irritatie aan de knie die afgelopen anderhalve week weer begon op te spelen betekende dat ik halverweg vd fiets moest, de knie blokkeerde waardoor ik niet meer rond trapte. Geert en Jordi daarentegen reden prima omhoog, stelletje toppers hoor!
Na de afdaling naar de Eijserbosweg en hier was het zelfde verhaal, Geert fietste als een volleerde klimgeit naar boven ik erachteraan en toen Jordi, echter hier moest ik ook hier halverwege passen toen Jordi naast me kwam fietsen en zei, dat het best goed ging met `m...wat `n klasbak, hij fietste dus de Eijser ''gewoon'' in zijn eigen tempo naar boven!
Boven aangekomen was het richting de Fromberg en als laatste de Ubachsberg waarna het daarna koers zetten was richting de finish in Landgraaf. Daar aangekomen was er ontvangst van onze dames om vervolgens de fietsen op de auto te zetten en ons heerlijk gedoucht te hebben in Snoworld. Hierna afgereisd naar het Noorden, Geert bedankt voor de gezellige aanwezigheid!!

2 opmerkingen:

  1. Da's een pittig rondje mannen. Leuk dat je Gert nog tegenkwam. Liep hij al weer een beetje fatsoenlijk? ..:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Johan: Dat was het zeker! Volgens eigen zeggen liep ie weer als een kievit en hij wilde graag dat de platen in z`n been bleven zitten, kon het iig niet weer breken, de mafkees hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen