zaterdag 28 april 2012

Rabo Tulpenronde 2012

Het was vandaag een regenachtige start en dan druk ik me nog zachtjes uit, sterker nog, bij aankomst met de auto in Marknesse regende het zo hard dat we bijna hadden besloten om weer huiswaarts te keren, niet omdat we nu zulke mooi weer rijders zijn maar simpelweg omdat het met bakken uit de hemel kwam. Net toen we het besluit hadden genomen kwam clubgenoot Geert om de hoek rijden, Jordi en ik keken elkaar aan en zeiden in koor ''dat wordt wel fietsen vandaag'' en begonnen hard te lachen.
Na eerst een kop thee te hebben gedronken bij Café Henk (het controle en startpunt) en starend naar de hemel kijkend of het al wat minder hard was gaan regenen toch maar besloten om de fiets van de auto te halen en de Rabo Tulpenronde te fietsen.
Na enkele kilometers gefietst te hebben waren we inmiddels al tot op de draad toe verzopen, natte voeten die de hele dag niet meer droog zijn geweest, ondanks een regenjasje toch ook al behoorlijk nat op het lichaam. Maar ja dat weet je als renner....bij regen houd je het niet droog.
Maar goed we waren op weg naar Urk, na een goed uurtje daar aangekomen even een snel warm kopje thee en een banaan genomen. Hier ook nog even met `n aantal renners uit Workum gesproken, een van de mannen had een scheur in zijn velg opgelopen waardoor hij niet verder kon, erg jammer want de mannen waren bezig om kilometers te maken, ze zijn van plan om voor de Stichting ALS de 11-Stedentocht 2x te fietsen en het opgebrachte geld te doneren aan de ALS Stichting. Wij hopen dat het gaat lukken!!

Vanuit Urk was de route met de kop in de wind, een stevige wind zullen we maar zeggen pfff....afgelopen 2 week hebben we niet gefietst, ik heb een week mij niet 100% gevoeld, grieperig maar net niet genoeg om in het mandje te kruipen, dat zelfde gold ook voor Jordi vorige week, hierdoor voelde ik me niet goed vandaag, de benen wilde na zo`n kilometer of 65 niet echt meer vooruit, ze voelde zwaar, moe en deden pijn. Zoiets had ik nog niet eerder meegemaakt, het tempo moest aangepast worden en na zo`n 75 km kwamen we in de Weerribben, een stuk natuurgebied die als het mooi weer is prachtig is, gelukkig kregen we het hier voor de wind waardoor het wat makkelijker fietsen was. In Weteringen was de laatste controle, hier nog even wat gedronken, een aangeboden krentenbol gingen er dan ook heerlijk in. In plaats van de geplande 125 km hebben we besloten om de tocht in te korten en bij de splitsing de 100 km route genomen. Bij de aankomst in Marknesse bleek dat we niet de enigen waren geweest, op 1 renner na tot om dat moment, was iedereen voor de 100 km gegaan. Ook bleek de opkomst vergeleken met vorig jaar behoorlijk achter te lopen, niet zo gek natuurlijk, vorig jaar was het 25 graden en zonnig, vandaag 9 graden en regen en wind!
Terug kijkend toch wel weer goed dat we zijn gaan rijden, de kilometers zitten weer in de benen en daar gaat het tenslotte om.
Vandaag hebben we zelf geen foto`s kunnen schieten maar de organisatie heeft dat wel gedaan, het is dus even wachten wanneer deze online staan zodat we ze hier kunnen plaatsen. A.s. Maandag gaan de klassieker ''de Princenhoftocht'' fietsen, volgens de voorspellingen moet het dan beter weer worden, droog, zonnig en een temeratuur van zo`n 20 graden! Wat een verschil met vandaag!!


Nog `n paar kilometer!

''Bataaf''

Geert

Warme thee na afloop

2 opmerkingen: