maandag 31 oktober 2011

Nog `n weekendje....

In navolging van het Vacansoleil weekend was het nu de beurt aan de al eerder geplande weekend op de Zonnehoeve ook in Valkenburg. Het was eigenlijk een bezoek aan het gastgezin maar omdat het toch `n eindje rijden is hebben we er maar een weekendje van gemaakt.
Natuurlijk waren ook dit keer de fietsen weer mee. Met het weer troffen we het wederom goed, eind oktober en dan temperaturen van zo`n 18 graden, `n lekker herfstzonnetje in de middag en de terrasjes vol!
Dan is fietsen echt geen straf!
Omdat Jordi afgelopen weekend jarig was wilde hij van zijn gekregen geld graag nieuwe bandjes kopen bij Math Salden in Limbricht, het zijn de Schwalbe Ultremo ZX geworden. En eerlijk gezegd, wat `n gave bandjes zeg!
Meteen na aankoop moesten ze er natuurlijk op gezet worden.



De Ultremo ZX is een super band, 15% minder rolweerstand, betere lekbescherming, langere levensduur dankzij een nieuwe compound.
En...niet geheel onbelangrijk, hij heeft smoel!




Zaterdagochtend was het dan tijd om op de fiets te stappen, het plan was om Valkenburg via Bocholtz door Duitsland richting Vaals te rijden, echter daar aangekomen bleek de weg opeens over te gaan in een karrespoor en daardoor leek het niet echt slim om daar met de nieuwe banden overheen te crossen, hoewel we wel even de gedachte hadden, immers de Ultremo heeft een betere lekbescherming en kon nu in ''extreme'' omstandigheden uitgetest worden. Na kort overleg toch besloten om terug te rijden en via de provinciale weg naar Vaals te fietsen om daar de Vaalserberg te beklimmen. Altijd een leuke klim om daarna af te dalen naar België en door de Voerstreek te fietsen.

Bij Teuven richting Slenaken de grens over om meteen de Loorberg op te rijden en door te rijden via Mechelen en bij Wittem terug te rijden naar Valkenburg.

Omdat we onze kilometers bijhouden in het toerboekje van de NTFU, wilden we graag afstempelen bij de AGRX , Daar aangekomen stond de oude ploegleiderswagen voor het pand wat natuurlijk foto gevoelig is.
Zo hadden we er een leuke zaterdag fietsen erop zitten met zo`n 80 km heuvels weer in de benen.

Zondagochtend hebben we ook nog gefietst maar de benen van Edwin voelden aan als pap en fietste niet geweldig, sterker nog, we hebben het kort gehouden, zo`n 45 km. Al met al toch terugkijkend op een prachtig weekend waarna we misschien incidenteel nog `s een dagje kunnen fietsen als het mooi weer is maar in principe kunnen we zeggen dat het seizoen er nu wel opzit.




Hier nog wat foto`s van het weekend:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten