zaterdag 14 mei 2011

Lieuwe Westra Trynwâlden Classic

Na `n 2 tal weken van trainingritten, het begin van de Giro met daarin een vreselijk ongeval van Wouter Weylandt, R.I.P. Wouter!! vandaag de eerste Lieuwe Westra Trynwâlden Classic gereden, deze was georganisseerd door http://www.fietsclubstiens.nl/ . In het verleden heette deze tocht de ''de parel van Trynwâlden'' maar omdat Pieter Weening ook `n eigen tocht op naam heeft leek de organisatie het `n leuk idee om ''de parel'' om te dopen naar de Lieuwe Westra Classic daar ook omdat de tocht door de geboorte streek en dorp ging van Lieuwe. Helaas was Lieuwe zelf afwezig ivm verplichtingen met Vacansoleil.

Nadat we ons hadden ingeschreven, zo rond de klok van kwart voor acht, was het wachten samen met een behoorlijke opkomst van andere renners, op het startschot. We konden nadat we uit Oentsjerk vertrokken waren al snel in een groep renners nestelen en ging met een lekkere snelheid op weg, via Oentsjerk - Hardegarijp - Bergum - Sumar - de Tike - Opeinde - Drachten - Nij Beets - Tijnje waar we controle hadden. Ergens tussen Drachten en Tijnje in hebben we een behoorlijke regenbui op ons hoofd gekregen waardoor we zeiknat werden, een kort maar hevige bui deden vele renners daarom ook even schuilen, wij niet ;-) wij bikkels zijn doorgereden, Jordi zat helemaal in zijn sas hij is een echt regenrijder, hoe meer regen hoe fijner fietsen hij `t vind. Na de bui rook de natuur op z`n heerlijkst, verse gemaaid gras vermengd met bloesem van de bomen en fluitekruid in de berm. Na `n korte pauze in  Cafe de Riperkrite, `n bak koffie ,`n broodje en een controle stempel gingen we weer door, nu in een groep waar de meeste renners van Frisia Leeuwarden waren, het was dus blaauw/geel aan de ogen. Het tempo lag zo tegen de 30 aant uur en was prima te volgen. De route vervolgde zich richting Terwispel - Lippenhuizen - Beetsterzwaag - Drachten -  DrachsterCompagnie - Rottevalle - de Tikke - Eastermar - Jistrim - Veenwâlden - Roodkerk - om daarna na  4.10 uur fietsen te finishen in Oentsjerk. Hier de laatste stempel halen en natuurlijk de herinneringsmedaile, sjee wat `n plakaat! maar wel mooi!
Nog even nagepraat met wat mensen, het blijkt dat we door bepaalde renners (die ook veel tochten fietsen) herkend worden, vader en zoon blijken op te vallen, en de mensen die we spreken complimenteren Jordi met zijn prestatie, 13 jaar en al vele tochten van 100 km fietsen en leuk meekomen met de ''mannen'' dat verdient respect. ( of Jordi ook de Elfstedentocht gaat fietsen? Helaas is Jordi nog geen 16 en dan mag je niet fietsen, wij wachten dus gewoon nog even, samen uit samen thuis)
Voor ons staat de Lieuwe Westra Classic alweer op de agenda voor volgend jaar.
Oja, vanochtend kwamen we Geert tegen, Geert is de secretaris van TFK Bergum onze vereniging en die vertelde dat de nieuwe wielerkleding is binnengekomen (YESSSS) waarschijnlijk kunnen we volgende week dus fietsen in ons nieuwe outfit, hier krijgen jullie natuurlijk wel even een updat van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten