zondag 11 maart 2012

Haterse Vennentocht

We schrijven 10 maart 2012. Het is vroeg, kwart over 6, douchen, aankleden, ontbijtje en een snel bakje koffie. Tandjes poetsen en de fietsen achter op de auto plaatsen. Inmiddels is het 7 uur en rijden we met droog weer de A6 op richting Bennekom alwaar we de Haterse Vennetocht gaan rijden. Een tocht die nog niet eerder is gereden maar gezien de uitleg van de route op de website van C.B.F.B. , de vereniging die `m organiseert moet het `n mooie tocht worden.
Ter hoogte van Apeldoorn kwamen de eerste druppels uit de lucht vallen die steeds meer werden. Het is niet meer droog geworden....bij aankomst in Bennekom in de regen de fiets en onszelf klaarmaken en de regenjacks konden aan. Inmiddels waren onze teamgenoten Geert en Wibbe ook aangekomen zodat we gezamenlijk konden inschrijven, hoewel inschrijven? voor de eerste keer ondervonden we het Scan & Go systeem, nu moet ik zeggen ik ben best een vooruitstrevend persoon maar dit is helemaal niks! Het gaat niets sneller dan het gewone inschrijfkaartje, sterker nog ik denk dat het langzamer gaat als er ook maar een buggje oploopt in de rij van inschijvingen. Wat ik nog veel minder vind is dat we geen stempelkaart meer kregen....persoonlijk vind ik de sjeu van stempelen op een of ander manier horen bij toertochten, bij de start, bij controlepost en na afloop, noem het nostalgie of ouderwets maar stempelen hoort er nu eenmaal bij!!

Enfin, we waren inmiddels opweg, miezer regen en de wegen waren zo vies dat voordat we Bennekom uit waren we al onder de drek zaten, dit beloofde wat voor vandaag.
Na zo`n 40 km fietsen, tussen Nijmegen en Beek was de eerste van 2 serieuze klimmetjes, de Oude Holleweg. Eentje waar we niet echt op gerekend hadden en de verzuring flink in de benen kwam te zitten. Eenmaal boven was het nog `n 10 km naar de controle in Mook alwaar we in een stampvolle restaurant een kop thee en koffie hebben genuttigd.



Na de welverdiende pauze weer op de fiets geklommen, nadat het bij de beklimming in Beek droog was geworden kwamen we nu weer bij de fietsen en was het weer gaan regenen en flink ook. Ik weet zo niet meer bij welke kilometer het was maar Bully moest een boom opzoeken, plasje doen. Daar ontdekte hij ook dat zijn achterband wel heel erg leeg was, lek dus! Nu hadden we vandaag al vele lekke banden onderweg gezien dus geheel onverwachts was het niet, ook gezien de wegomstandigheden van vandaag was natuurlijk aanleiding tot lekke banden. En 1 lekke valt nog mee, collega blogger Johan had vandaag zelfs 3!! De weg voerde ons langs mooie dorpjes en streken via Malden naar Weurt om vervolgens op de dijk langs de Waal te fietsen, af te zakken naar Ewijk om door te rijden naar Hemmen om daarna bij de Neder-Rijn het pondje te pakken richten Wageningen. Nu moet ik zeggen ik was blij om even vd fiets te moeten, ik had `t wel zo`n beetje gehad, na een Etixx reepje voor de laatste energie op naar Bennekom!



Nadat we van het pondje waren gereden moesten we na zo`n 300 meter nog de laatste klim van vandaag doen, deze was minder zwaar dan de eerste, hij liep lekker en kon prima genomen worden. Daarna was het koers zetten naar Bennekom waar we nog onder het genot van een frisje even hebben nagepraat. Conclusie: een mooie tocht maar jammer van de regen!
Bij aankomst was het een drekpartij natuurlijk het leek Parijs-Roubaix wel!




Hier nog even de Garmin gegevens:

2 opmerkingen:

  1. Hallo jongens,

    leuk verslag! Ook heel herkenbaar omdat we tot en met de 1e klim achter jullie reden! Die klim was inderdaad onverwacht en onverwacht zwaar!

    Veel succes in het komende fiets-seizoen en wellicht komen we elkaar nog een keer tegen.

    Groet
    Henk & Jaap

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat leuk!, hoe hebben jullie ons hier op de blog gevonden??
      Zoals je al hebt kunnen lezen waren we afgelopen weekend in Wageningen voor de Veluviatocht, beter weer en het klimmen ging ook beter. En tja, de wereld is tenslotte klein dus de kans is er om elkaar weer tegen ''de fiets aan te rijden''

      Verwijderen