maandag 11 juli 2011

Zondagsrit

Het was eigenlijk de bedoeling om gister te fietsen maar gezien de weersomstandigheden besloten om vandaag te gaan fietsen. Vanochtend relaxt gestart, we zaten om zo`n half elf op de fiets, aardig weer, de zon scheen maar het was wel drukkend.
We hadden besloten om een rit van zo`n 80 km te fietsen en zo fietsten we richting Heerenveen, via een aantal dorpjes die tussen het Tjeukemeer en `t Fean liggen. Via Heerenveen richting Akkrum en OudeSchouw om vervolgens via de weg die we ook van de Elfmeren volgden naar Sneek te rijden,. Tijdens de rit naar Sneek hebben we gezelschap gekregen van een collega renner die uit St.Nyk kwam. Altijd leuk om andere mensen onderweg tegen te komen, het is en blijft een mooi gezelschap renners onder elkaar!
Na wat geklets aangekomen in Sneek moesten Jordi en ik nog ergens een stempel halen, Ja Geert ;-) de administratie moet wel in orde zijn.
Had ons gezelschap besloten om door te rijden hij wilde nog even een blok om rijden om vervolgens naar huis te rijden, dikke prima hoor.
Na de stempel was de terugweg naar huis pal in de wind maar dat gaf weinig problemen op.
Na 78 km waren we thuis en konden we nog even snel onder de douche om dan nog even voor de Tour te gaan zitten wat achteraf gezien  een drama rit voor Johnny Hoogerland werd, hij werd de hekken/prikkeldraad ingereden door een auto die zo nodig wilde inhalen........onvoorstelbaar!!!

Johnny in het prikkeldraad.

Gehavend kwam Johnny over de finish enig positieve aan de dag voor Johnny is dat ie de bolletjestrui weer in bezit heeft, al moeten we afwachten of Johnny gaat starten na de rustdag.
Go Johnny Go!!
(en zo zien we net fotomateriaal van Johnny net na de val als ie in het prikkeldraad ligt......pffff...daar zijn geen woorden voor, deze rit gaat de spreekwoordelijke historische boeken in en horen we dat Fletcha en Johnny de strijdlustigste renners waren, `n doekje voor het bloeden en excuus van de Tourdirectie?)
Maar goed, de Tour wacht op niemand en gaat ''gewoon'' door....

Deze week nog weer even op de fiets zitten en volgende week zaterdag gaan we met een aantal clubleden fietsen, rondje ZuidWest Friesland. We zien er naar uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten